Vervolgcursus Kattengenetica

Deze unieke cursus bestaat uit een cursusboek vol met informatie in begrijpelijke taal geschreven. Naast de tekst is het boek voorzien van verklarende grafische afbeeldingen foto’s van vakfotografe en grafisch ontwerpster Renate Leijen en eveneens prachtig fotomateriaal van de Amerikaanse fotografe  Helmi Flick, zij is gespecialiseerd in kattenfotografie en leverde de foto’s van rassen die wij hier in Europa nog niet zien.

De cursus is verdeeld in 12 lessen met vraagstukken, puzzels en opdrachten. In die 12 hoofdstukken leer je alles over mutaties zoals bijvoorbeeld krulvachten, kruloren en andere genen die zorgen voor een afwijkend uiterlijk. Tevens leer je bijvoorbeeld over meer dan het normale aantal tenen, een korte staart, geen staart enz.  Ook nieuw ontdekte genen en genetische technologie komen aan bod. Je maakt aan het eind van elke les de vraagstukken en stuurt die op naar je vaste begeleider. Deze kijkt het na en geeft je uitleg en is tijdens de cursus ook te bereiken voor elke vraag die je hebt over de leerstof, per email en indien gewenst via de telefoon.


Deze cursus is een uitdaging, het is een pittige maar erg leuke cursus voor mensen die de basiscursus gedaan hebben en/of al beschikken over de basiskennis van de kattengenetica. Nergens ter wereld vind je een cursus die de nieuwste genen bespreekt, zoals de kleur charcoal en het gen voor de witte sokjes. Je mag in het laatste hoofdstuk, op papier, zelfs je eigen kat ontwerpen en daarbij gebruik maken van genen van andere diersoorten, genetische manipulatie is immers al mogelijk al wordt het bij katten nog niet toegepast.  De cursus wordt afgesloten met een een examen en bij een goed resultaat krijg je een geplastificeerd certificaat en een logo voor op je website of facebookpagina.

Inhoud Vervolgcursus

Intro     De Genen van de Kat
Les 1   Amber
Les 2   Rexen en de Dominante Krulhaarmutaties
Les 3   Recessieve Krulhaarmutaties
Les 4   Sphynxen en Haarloosheid
Les 5   Munchkin en het Mk-gen
Les 6   Oren
Les 7   Staarten en Voeten
Les 8   Foute Genen en de “List of defects ”
Les 9   Oog en Oogkleuren
Les 10 Polygenen, Theorieën en Nieuwe Ontdekkingen
Les 11 De Toekomst en Designer Cats
Les 12 Genen combineren en ontwerp je eigen kat
Proefexamen

Kosten

De cursus kost 249,50 euro

GRATIS verzending

inclusief 21 % BTW

SCHRIJF je in voor deze CURSUS

Voor cursisten die de Basiscursus Kattengenetica bij Kattengenetica.nl gevolgd hebben en het examen met goed gevolg afgelegd hebben geldt een korting van 20 euro op de Vervolgcursus Kattengenetica, je betaald dan 229,50 euro i.p.v. 249,50 euro

Wat krijg je daarvoor?

Het cursusboek ( ISBN 978-90-830097-2-8), full colour en ruim 100 pagina’s boordevol met informatie, professioneel fotomateriaal en grafische afbeeldingen
Begeleiding via e-mail
Een examen
Een certificaat
Een logo voor op je website

Cursusduur

De cursusduur is maximaal 12 maanden, inclusief examen , maar sneller mag ook!

Ten aanzien van de studietijd hebben wij een soepel beleid, als je door omstandigheden de cursus niet binnen de gestelde termijn kan afmaken dan zullen wij in overleg met je een andere regeling treffen.